Dragspel.

Jag fyller snart ett år äldre, och jag känner mig betydligt mer vuxen än vid den här tiden förra året.

Jag känner inget trängande behov av en lång och dyr önskelista, men något jag verkligen önskar mig är att få lära mig spela dragspel. Har letat kurser men hittar inga, så om någon vet något om dragspels-kurser i Stockholmstrakten, så ge det till mig i födelsedagspresent!
Kostnaden står jag givetsvis för själv, bara någon talar om för mig vart jag kan vända mig.

Att jag är total nybörjare kanske bör tilläggas. Jag kanske, med lite hjälp, kan bli världens coolaste dragspelsspelerska. Eller blir det dragspelerska?

Varmt, värmare, värmast..

I denna överjävliga bajsvärme, har jag släpat 16 ramar + min packning från centralen till studion, ända borta på Kungsholmen. Okej, ja, nej, det är inte skitlångt. Men addera värme, stekande sol, en sönderbränd rygg och skit-tung packning.. Det var rätt jobbigt.

Och inte blir det nå bad idag heller, nope, nej, jag ska hem och tvätta, skriva och mysa.. Men det sista är ju inte helt fy skam det heller.


Out of motivation och saker att skriva om, tack o hej.

Bada.

Jag är så otroligt badsugen, men har ingen att bada med, förutom hundarna.

Om man nu lyckas få med sig någon att bada med, i vuxen ålder, så brukar det bli ett snabbdopp och sen upp fort fort och skrika att det är kallt, fast det egentligen bara är lite svalt.. But whyyyyy? När man var liten kunde man ligga i vattnet o plaska hur länge som helst oavsett temperatur, och jag vill göra det nu också. Jag söker alltså en plask-kompis.

Finns det någon på 20+ därute som faktiskt gillar att bada? Kan vi ses i så fall, vid närmaste badställe?

Om jag inte hör av mig..

Om det är så att jag inte hör av mig till dig, kan det bero på att jag raderat ditt nummer. Jupp.

Jag vill inte känna mig som en desperado som klamrar mig fast vid någon och skriker "Umgååås med miiiiig!" , och har jag numret kvar så kommer jag att fortsätta höra av mig, fast du inte svarar när jag ringer, inte heller ringer upp eller ens svarar på sms. Och det här med självbehärskning.. ja det är ju inte min grej. Och sen så vill jag ju som bevisat i tidigare inlägg väldigt gärna ha vänner, trots att dom inte vill ha mig ^^

Jag tycker säkert om dig, det handlar mest om att jag inte vill vara dryg, o det kräver drastiska åtgärder. Då jag är en drastiskt person.

I övrigt hoppas jag ni haft en supermysig midsommarafton, min var lugn, lugnare, lugnast.
Jag moffade massa godis, chips, annat fett och massa massa potatissallad. Och det skulle vara hysteriskt lätt att bli av med all helgmat om fettet från den smälte i solen, trots att det ligger inpacketerat i min kropp. Det vore fint det..

Puss o kläm!

bluddiblä

Jag hade tänkt att skriva "Midsommar" som rubrik, men hur uttjatat vore inte det?

Inför lilla midsommar har jag vart på systemet för första gången på i alla fall ett år, och jag har handlat massor med mat. Till hushållet i Saxe, inte till mig.
Jag kommer att åka med Jonas, Karin och HinHåle upp till stugan och slöa, må bra och gå på utedass, japp, utedass, och jag tänker njuta av det också. Har köpt på mig Autan, jukonsalva och våtservetter för att klara helgen.

Vem HinHåle är? Det är en hund som egentligen heter Tuck, och är skitsöt, men han beter sig som satan.. ^^


Varning.

Jag skulle vilja utfärda en varning till alla som ska grilla i sommar. En olycka händer så lätt..

När ni ska marinera köttet/grönsakerna/vad-du-nu-än-ska-grilla, se till att korken på flaskan sitter på ordentligt innan du skakar den. För alla vet ju att man ska skaka om marinaden/grilloljan innan man använder den.
Det är nämligen så att det svider som fan att få marinad i näsa och öron, i alla fall Caj P's BBQoil Orginal.


 


Misseaum och andra djur.

På plats i Saxe, Söderbärke råder ingen brist på pälsdjur, och jag tror att alla fåglar runt omrking har pälsbeklädda bon, eller i alla fall en pälskappa att ta fram när det blir kallt.

Jag har 3 katter och 3 hundar i huset, utanför står två hästar och går jag sisådär 100 meter bort från huset (till närmsta granne) så hittar jag ytterliggare 2 hundar och lite hästar.. Myys!
Jag glömde, det finns får också. Räknas det som pälsdjur?

Hur som haver, det jag ville säga är, fan va göött!

Hej facebook,

jag tycker inte om dig.

Du är ond, elak och du luktar jävligt illa. Dessutom fungerar du väldigt dåligt när jag behöver dig.
Jag är djupt besviken och bekymrad över hur vår relation har utvecklats, och jag skyller allt det dåliga på dig.

Jag kan inte längre lita på dig, och jag har tidigare försökt avsluta vår relation utan större framgång, och jag får lov att erkänna, jag behöver dig. Men det ger dig inte rätten att bete dig hur som helst och göra mig förbannad minst 10ggr varje gång vi ses. dessutom upptar du min tid i onödan. Jag tycker inte om dig.

Facebook, jag hatar dig, men jag behöver dig, så vi fortsätter med vår osunda reltion, men jag hoppas att du i framtiden slutar vara så egocentrisk. Jag är trött på det.

Pinsamt Caisa, pinsamt..

Ja alltså, jag är ledsen men jag måste bjuda på den här. Jag känner att jag måste få vara den som berättar det vidare för världen i ett försök att göra det mindre pinsamt.

West coast riot var kanon. Jag hade en bra fylla(?), var glad och social, ingen kräka eller akut tröttma eller något annat dumt.. men..
Det kanske borde stå förutom? Äh, jag vet inte..
Jag tycker inte om att dricka för jag blir så jävla muppig och gör saker jag skäms över, jag blir inte personlighets förändrad men ibland blir jag lite väl övertrevlig och.. muppig. Och denna gång var inget undantag.

Hyfsat tidigt under kvällen ser jag en tjej som jag känner igen, och jag råkar veta hennes namn. Alltså, vi känner inte varandra, vi är inte bekanta. Men jag bestämmar mig för att börja ropa på henne, och hon stannar, guuud jag dööör, jävla fullCaisa, och ja, vad gör jag? Johodå, jag kliver fram och kramar om människan som inte har en susning om vem jag är. Och jag inser detta, och trots detta kramar jag henne och säger
-Heeeej, åh du har ingen aning om vem jag är men jag ska snart förklara! Och hon ba -Please do!
Hepp.. och ni vet, under tiden jag förklarar för henne vem jag är så känner jag hur dum och konstig jag är för inte ens då har vi något som gör att vi ens borde hejja på varandra.

Hej då världen, jag dör nu.

Dessutom skrev jag till henne på rövFacebook idag, fast det var väl ändå ganska befogat, hoppas jag. Då jag vet att hon tycker om bullar och det jag skrev till henne handlade om en specifik bulle, som jag nämnde under vårat kram-samtal.

Jag vill ha vänner, bara det att dom inte vill ha mig.. ^^

Det har hänt för mycket.

Ja, alltså, de senaste dagarna har vart späckade. Jag ska göra världens snabbaste sammanfattning.

WCR, tågåkande, bilåkande och hundhämtande.
Jag befann mig på resande fot i över 24 timmar, det känns i röven. Det känns som om svanskotan ska leta sig ut genom skinnet.

I alla fall.. Jag följde med mamma till något ställe långt långt upp i norrland, ovanför Umeå i alla fall och över 60 mil bort, för att hämte en hund.
Hon heter Mingla och bor numera i Saxe hos mina föräldrar, hon är skitsöt och helt underbar.
Titt!
Den här är rolig!

Det satt ett litet djur på Pin's toalett, jag upplyste honom om detta och han dundrar in på toaletten..

Pin -Ahh det är en sån där anemon! Den här lägenheten är helt fucked up..
Jag -Öhh.. anemon? sa du anemon?
P -Ja.. nej.. nej, en sån där.. vahettere.. ööh nej.. en..
J -Silverfisk menar du?
P -Ja juste en sån där äcklig jävla silverfisk!Anemon.


Silverfisk

Silverfisk.

Någon mer än jag som ser den enorma skillnaden?


I mölndal.

Jag lyckades ta mig ner till Göteborg och sedan vidare till Mölndal hem till Pin.

Efter en riktig helvetes backe och många liter svett senare så var jag faktiskt framme. Hur fan kan man bo så långt borta från närmsta hållplats? Och så högt upp?
I alla fall.. Han bjöd på mat. God mat med massa massa vitlök.. Jag känner hur det osar vitlök om mig nu.

Men imorgon händer den riktiga anledningen till varför jag är här, West Coast Riot, fy faan va göött!

Jag kan tillägga att jag skäms lite för jag skriver så otroligt tråkiga inlägg, men jag har väl gått och blivit tråkig helt enkelt. Men det reder sig det också..

Nu skäms jag.

Självklart Hannah, är jag glad för din skull också!

Den söta lilla finnen (som är tillfälligt stor) ska ju ha barn hon också.
Här! kan ni läsa om Papalampi..

Jag ber om ursäkt för det inträffade. Och till alla andra som jag inte nämt, jag är skitlgad för er skull också! Jag är glad för er även om ni inte ska ha barn.

Håll i hatten för nu jävla är hon glaaa-aa-aad!

Just i detta nu har jag sjyyykt mycket att vara glad för.
Jag gör en liten lista åt er, utan inbördes ordning, allting gör mig preciiis lika glad.

#Jag ska bli faster, igen, nu är det Jonas och Karins tur att yngla av sig, och som jag längtar!
#Jag har ett par bröst, jag älskar dom, dom är superfina och jag myser med dom varje dag. Det är nog bland det bästa jag har gjort.
#Förhoppningsvis så kommer superduktiga och läskigt talangfulla Stina tatuera in en prålig fågel på min arm i augusti.
#Min frisör är världens bästa och hon fixar ALLTID det jag vill ha. Jag säger det igen, Lina på extend.
#Lilla Mamma och Stora Pappa har betalat min biljett till West Coast Riot, som en födelsedags present.
#Lilla Mamma och Stora Pappa ska förhoppningsvis hämta en vovve i helgen, Berner sennen-NewFoundland korsning, en söt "liten" tik.
#Jag hittade en bh till mina bröst, om än en amningsBh.

Sist men absolut inte minst.. Äckliga jävla, mentalt nedbrytande quick diet har faktiskt gett utdelning. Jag kommer i mina byxor utan problem. Och det vill jag lova, är jag sjukt tacksam för.

Quick update, quick diet.

Det är skitjobbigt, det suger, och jag vill inte längre..

Det kliar i hela min kropp, och min hjärna är mos på riktigt, jag är om möjligt mer konstig nu än vanligtvis. Jag vill inte känna så här. Men jag vill ändå inte ge upp.. Inte än i alla fall. Jag testar imorgon också.

Således rekomenderar jag alltså INTE Quick diet till någon, såvida ni inte har ett psyke av stål. Och en kropp som klarar av behandlingen.

FY FAN.

Mental meltdown, Thanks to quick diet!

Efter att ha dragit sönder 2 par jeans inom loppet av 10 minuter insåg jag att något har hänt med min kropp.
Inte ens efter att de gått sönder fick upp dem över röven..

I ren panik gav jag mig iväg till närmsta gymgrossisten och köpte quick diet.
Och jag lyckades leva på enbart detta i 2 och en halv dag. Sen sa min kropp STOPP NEJ FAN HELLER NEJ NEJ NEEEEEEEEJ och jag bröt ihop, jag började svettas, skaka och gråta okontrollerat. Jo, det är sant.
Det smakar så otroligt illa, och konsistensen är helt vedervärdigt äcklig. I alla fall jordgubbsvarianten. Chokladen är faktiskt riktigt god. Men konsistensen är kvar..

I alla fall, jag försöker köra vidare, dock äter jag numera en riktigt frukost och resten av dagen äter jag quick diet, choklad, inte jordgubb.

Jag vill inte ge upp, jag vill komma i mina "gamla vanliga" kläder. Jag har inte ens märkt själv att jag gått upp i vikt, och jag ser det inte. Men som sagt, 2 par byxor inom loppet av 10 min, då är det kanske dags att vakna.

Och ett litet tillägg till de som tycker jag ska träna istället, jag får inte träna ännu på 5-6 veckor, och det är nu jag behöver kunna ha mina kläder. Jag ska träna.. Om ca 6 veckor.


Katthemmet.

Jag är nog på väg att bli en crazy cat lady, fast utan att ha egna katter.

Underbara djur! I och för sig så älskar jag de allra flesta djur som finns, dock finns det några jag ogärna har i min närhet.

I alla fall, är det någon i Stockholmstrakten som kan tänka sig att börja jobba som volontär på djurhjälpens katthem?
Och om inte det, kan du tänka dig att hjälpa till att dra in pengar till föreningen?
Om inte det heller, skulle du då kunna ge mig några tips på hur jag/vi kan göra för att få in lite mer pengar?

Förresten, även om du inte bor i Stockholm så kan du ta kontakt med någon välgörenhetsorganisation för djur på din ort och se om du kan hjälpa till med något..

Jag är en djurnörd, ja, och jag tycker fler borde vara det, och jag tycker djurplågare ska fråntas sina mänskliga rättigheter i 10 år, sen kan de få en chans få se om de bättrat sig och har det inte det.. ja då kan dom få gå på plankan =)


Gaa-aa-aalen

Jag blir fanimej galen på det här.

Jag orkar inte med att jag inte förstår varför det är som det är, och jag vill inte att det ska vara så. Ska det vara så jävla svårt?
Jag orkar inte heller med att folk inte förstår mig, eller att jag inte förstår dem, så jag funderar på att kovertera till en liten stuga i skogen och aldrig mer socialisera mig. Möjligtvis att jag kommer att åka och handla någon gång då och då.

Nää usch.. jag vill inte ha det så, jag vill ha det lätt och hormonfritt bara, kan man få önska sig det i födelsedagspresent?
Om inte så lägger jag en liten lista här som ni kan välja från;

*Botemedel mot mitt dåliga humör
*En knapp som ställer allt till rätta
*En värld där jag aldrig blir ifrågasatt
*Ett lätt och enkelt liv (ja jag nämde det tidigare men jag vill verkligen ha det)
*Inre harmoni
*Ett samhälle där djuren har mer rättigheter och större beskydd
*En lokal på södermalm med toppläge
*Och.. lite fred på jorden

Håhåjajaa, jag höll på att glömma, botemedel mot fetingPMS. Och hormonfria p-piller. Det är nog det jag vill ha allra allra mest.
Ja, jag tjatar.. men jag är så jävla trött på det här, och jag har måååånga år kvar som bjuda på detta underbara fenomen ca 12 ggr/år. Och det finns mååååånga som håller med mig.


Gubbrumpa.

Åhhhhhhh vad piiiiiinsaaaaaaaaamt!

Idag träffade jag en dövstum äldre man som beundrade mina tatueringar, och sina egna, så pass att han valde att dra upp klänningen och visa röven för mig. Ja, han är dessutom transvestit och har diverse andra avvikande idéer för sig.
På röven hade han en kvinna med stora bröst som blir halshuggen i en giljotin. Jaaa, det är sant.

Det var ett väldigt obekvämt möte, och jag var mycket röd i ansiktet och ville bara försvinna från jordens yta en stund. Jag kommer aldrig bli mig själv igen.

True story.

Fis.

Jag har sjyk beslutsångest angående WCR, ska jag dit eller ska jag inte?

Jag har ju någonstans att bo, fast ändå inte.
Dom har riktigt bra band i år så jag vill ju dit, men det finns alltid ett men.. I det här fallet så är det boendesituationen. Det handlar ju lite om vart jag har lust att bo, vart det känns okej. I-landsproblem, javisst, men ack så jobbigt under pms:ens härliga förtrollning. Jag avvaktar en dag till och hoppas humöret lättar upp och jag blir mig själv igen, och kan fatta ett vettigt beslut på vettiga grunder.

Hoppas!

Hört i veckan.

Mina öron hör väldigt roliga saker ibland, och min hjärnan memorerar dessa.

Här kommer ett urval av veckans roliga;

Sagt av "man" om störande och mycket högljudd kvinna "jag ska fan sparka henne på fittan"

Sagt av arbetskamrat om ?? "Om dom tar sig upp och springer iväg så klarar dom sig, så det gäller att stampa riktigt hårt"

och själv hittade jag bög-godis och störde mig på bögrövar, dessutom var jag riktigt bögbakis för några veckor sedan..

Nej, jag är inte homofob och jag har verkligen ingenting emot bögar, men bög är ett väldigt roligt ord som fungerar som substitut för adjektiv.. Och det låter nästan alltid bra.Ljuva livet is no more!

Jag har gått runt och tänkt på en sak som verkligen stör mig.

Och jag har tänkt färdigt nu, och jag tänker erkänna min rätt att gnälla över det.

Det är så fruktansvärt jobbigt att ha "vänner" som man inte har en susning om vart man har dom, när relationen känns konstlad och bara stel. Jag har mer än en sådan "vänner"-relation igång just nu, och jag orkar inte. Jag blir bara osäker och går runt och oroar mig för vad denne egentligen tycker o tänker.
Jag önskar, handen på stjärthalvan, att jag inte brydde mig ett uns, med det göööör jag, för jag är en bekräftelsetorsk, jag älskar att vara omtyckt. I do Ido, I really do..

Men jag ska fortsätta gå runt och vara osäker, för jag har inte stake nog att varken avsluta eller fråga rakt ut varför det är som det är, och jag antar att det ändå finns någon slags anledning till att jag försöker umgås med dessa människor. Righty...?

Någon mer som känner igen sig kanske..? Snälla.....?

Ljuva livet!

Alltså, PMS är inte rakt igenom dåligt.

Igår hade jag en riktig bajsdag, mådde inte bra alls och saknade energi. Dessutom var jag riktigt grinig, och ett tag trodde jag att jag höll på att bli allvarligt sjuk. Men det visade sig vara PMS. Något som återkommer varje månad men jag blir lika överraskad varje gång..

I alla fall..
Idag däremot, har vart en helt rakt igenom underbar dag! Jag kan inte ens förklara hur mycket jag älskar livet, idag. Jag sov en hel natt, vaknade hyfsat pigg och utvilad klockan 9.
Sen började världens bästa dag.. Jag fixade kaffe till lilla sambon, sen käkade vi frukost (nygräddade baguetter med pumpakärnor), och därefter tog vi det lite lugnt, jag fixade iordning mig samtidigt som Peter fixade med sitt, skickade mail och deltog i en jävligt onödig undersöknig som tog tusen år att avsluta. Men det gjorde inget, för vi hade ju inte bråttom.

På väg till studion tog vi varsin milkshake och köpte en kalender. Väl på plats gjorde jag ett semesterschema, och jag gör aldrig mer om det. Någonsin. Men det var lärorikt.

Och seeen.. När studion stängt knatade vi (jag, Peter, Emil & Johan) iväg till Texas longhorn för lite socialisering. Och fan, heybaberiba, det var hur jävla trevligt som helst. Vi hittade en mycket trevlig polis som vi slog oss ner brevid och började öla och prata med. Mycket trevlig människa, som dessutom delade min syn på katter, och kände samma avsky mot oansvariga vuxna som skaffar sommarkatt och sedan överger den. Jag kommer inte ihåg när jag hade så trevligt sist! Ljuva jävla liv.. Fan vilken bra dag jag har haft, just nu är jag lycklig.

Så, kontentan av det hela är, PMS kan gå åt båda håll och jag lovar, jag uppskattar denna dag tusen gånger mer med tanke på vad jag hade för bajsdag igår, än vad jag hade gjort om jag inte hade PMS:at..


Dagens Fniss.

Som jag skrev i tidigare inlägg så läser jag Bokkei's blogg.

Mia (Bokkei) har precis börjat på ett nytt porträtt, och engagerar sina läsare i att gissa vem det är, skissen kan ni se här. Jag gissade på Hans Scheike, det var fel..
Sen kom Linda (Kan vara någon jag känner, eller bara någon hemskt snäll människa som fått besök av Tomten till jul) och gissade på att det var min pappa. Och det kunde så väl ha vart det.. Det är nämligen min pappa som är jultomten.

Tror du mig inte? Nähä, men kolla själv då..


RSS 2.0