Jag vill inte..

Jag vill inte att det ska ha gått ännu ett år, vilket också betyder att jag kommer bli ännu ett år äldre. Snart kanske jag inte räknas som lammkött längre, och varför leva om man inte får vara det?

skämt åsido., det känns okej med nytt år, jag får bästa tänkbara start på det. Jag ligger på topp känslomässigt, min sambo + barn är med mig trots att jag jobbar över nyår. Jag har en helt ny inställning till saker o ting, och jag hoppas, hoppas, hoppas det håller i sig. Och OM det gör det så kommer jag nog aldrig mer ha problem med nyår.. Med de visdomsord jag publicerade här för någon dag sen ("Sen sist har jag lärt mig att") så vill jag önska er alla ett riktigt gott nytt 2010!

GOTT NYTT ÅR!! GOTT NYTT ÅR!! GOTT NYTT ÅR!! GOTT NYTT ÅR!! GOTT NYTT ÅR!! GOTT NYTT ÅR!! GOTT NYTT ÅR!!

Ett stycke fråga.

Hur gör jag för att inte gå upp i vikt?

Jag saknar självdiciplin, jag älskar sötsaker och fet mat, men jag tycker om att röra på mig. Främst när det är hästar inblandat, såväl stallarbete som ridning, men jag tycker även om långa promenader i naturen. Kan även tänka mig någon härligt löjlig form av dans, typ line dance, eller kanske afro power. Dock bor jag i Stockholm, där saknas vacker natur, om jag inte tar bussen någonstans utanför, och det är på tok för dyrt med ridskola, dessutom hindrar mitt jobb mig från att kunna rida, och jag har inga vänner som vill motionera med mig.

Vinter och jul..

Nu är julen avklarad, utan några störra fadäser. Utan några alls till och med.. nästan.

På julaftonskväll var jag så jävla glad och lycklig att jag bestämde mig för att göra en snöängel. Jag menar, vilket annat sätt är bättre att visa sin glädje och lycka över snö, kyla, mörker och myspys helg med familjen än att göra en snöängel?
Det visade sig inte vara den bästa av bästa idéer jag har haft. Min snöängel blev grovt antastad av två hundar, varav den stora feta Berner sennenhunden vi har stog o sniffade mig i skrevet och juckade i luften medans jag låg ner i snön och försökte göra en ängel, och när jag sedan reser mig upp för att sjasa bort han då kommer vår fula feta lilla vita gatukorsningshund och försöker göra valpar med min arm samtidigt som han nafsade mig kärleksfullt i huvudet, lycklligt ovetande om att han kastrerades för mååånga år sedan. SOM JAG SKRATTADE!

Jag har haft den bästa av dom bästa julaftnar någonsin, och jag hoppas ni andra har haft det mysigt ni också!
Och förövrigt så känns det rent överflödigt att räkna upp massa saker jag fick i julklapp, det kvittar som när man har haft det så himla bra..


Jag tänker på er.

Om jag nu skulle ha någon singel, kanske någon nybliven singel som läser min blogg.. och som är deppig över sin situation så tänkte jag skänka lite hopp till er. Pepp pepp pepp på er!

http://www.youtube.com/watch?v=Sg1gBoYK3Zc

Lyssna på den, och kom ihåg att singellivet inte bara är skit, även om det kanske suger just i dessa tider.
Låt alla singlar bli gul och blå! (Gula och blåa?)

Panik Panik potatismos!

Vintern är min favorit årstid, och julen är min favorit högtid.. Och ändå, ändå ger det får jag julklappspanik. Vem vill ha vad? Och vad har jag råd att köpa? När har jag tid att köpa?

Nu är jag i alla fall klar för i år. Efter några veckor av panik panik potatismos.

Jag har en liten självgranskningsperiod just nu, och jag ser mig inte som en sur människa, men jag är väldigt dömande. Det kan gå på några sekunder att döma ut en människa, och ofta står jag fast vid den åsikten. Och ibland gör en person jag känt väldigt länge, som jag verkligen verkligen tycker om, en sak fel och jag reagerar fullt ut på en gång, sparkar bakut och avslutar min vänskap med denna. Why?? Jo, jag tror jag vet.. Det är enklast så, då behöver jag inte anstränga mig för att förstå. Eller förlåt etc etc.. Jag är en lat och bekväm jävel.. Som dessutom är väldigt osäker. Ni kan se allt jag gör som en dålig försvarsmekanism. För det är vad det är.

Jag är som en alkolist som precis insett mitt eget missbruk, och ska nu påbröja resan till ett bättre liv.. Hoho!

Puss o kram alla!


Sen sist har jag lärt mig att;

  • Det är dumt att missbruka ordet "Ångest".
  • Karma är ett jävla hittepå, det gäller att se om sin egen röv, så du inte blir ofrivilligt rövknullad av omgivningen.
  • Man går upp i vikt om man äter socker hela tiden, oavsett om man heter Caisa och har skitbra ämnesomsättning.
  • Det viktigaste man har är sin eget sunda förnuft och värderingar. I alla blåsväder!
  • Under julen så är det inte hur dyra och fina klappar man får som räknas, utan hur många inslagna paket du får, oavsett vad det är i dom. Eller, att familjen och lite snö gör susen för själen.

 

 


Mamma Berith.

Jag borde inte skriva när jag känner så här, för det är ingen rolig läsning, och det är inte roligt att alla vet om det. Idag gjorde jag en djupdykning i känslodjungel, åt motsatt håll från igår. Jag är längst längst där nere och kastar sten på mig själv..

Och jag ringde min mamma. Stårgråtandes och med panik i hela kroppen och beklagade mig. Gick igenom allt självömkande man kan göra, och lite till.. fan, jag vill bara skärpa mig. Min mamma är lite svår att prata med, ofta kan hon vara lite disträ och frånvarande men hon har blivit så mycket bättre på senaste tiden.
Och ni må tro jag häpnade riktigt när hon helt sonika talar om för mig att;
"Men sluta nu, den enda som säger att det är så här är du, börja göra sakerna så ser du själv att du klarar av det, och sen när du gjort det.. då kan du ta tag i nästa sak. Glöm inte bort att du är värdefull"

Det är inte helt ordagrant men sensmoralen är densamma.. Tack mamma!
Men jag vill fortfarande ha kramar och höra att ni tycker om mig..


Glädje över lite..

Idag har jag gråtit av lycka.

Det är snö ute, det är vitt, det är vackert, det är kallt.. Och det enda jag känner är lycka. Jag älskar vintern, jag älskar det vita. Och jag trivs bäst när det är kallt, så jag får klä på mig massa, lager på lager.
Jag var ute och gick, skulle lämna nycklar i våran nya lägenhet och på vägen hem stannade jag bara upp och insåg hur fruktansvärt vackert det kan bli med några centimeter snö på marken. Jag stog still i flera minuter, och jag hade säkert världens fånigaste leende.. och så gjorde jag ett stort hjärta i snön. Tog en omväg hem, bara för att få njuta lite extra. Och jag lovar, jag tänker njuta av varje sekund vi har snö. Även om det kommer göra så jag blir försenad, och blir skitarg. Jag ska komma ihåg känslan jag hade ikväll, jag trodde inte att jag som aktiv negativist kunde bli så obeskrivligt glad och upprymd av något så litet, som dessutom får så många andra att svära.

höpp!

1. Har du åkt moped någon gång?

Ja, jag körde omkull och fick en skitfet lårkaka sen dess har jag aldrig gjort det igen.

2. Har du busringt någon gång?

Hahaha oh yeeeaah!! Mangen gang.. Någon som fått någon busringning från mig?

3. Har du fått felparkeringsböter?

Nope..

4. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?

Nej jag är för feg.

5. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?

Åsele.. Eller Eslöv.. Åsele ligger i norr, Eslöv i söder. Nej, jag har aldrig vart utomlands.

6. Har du en egen trädgård?

Jag har en egen strumplåda..

7. Vilken är din favorit bland tecknade serier?

Jag kollar knappt ens på Simpson, vilket anses som en dössynd av några.. Så jag har nog ingen.

8. Kan du alla orden i nationalsången?

Nej.

9. Badkar eller duschkabin?

Allt i en, tack!

10. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?


Hmm... Paranormal Activity I guess..

Fylleångest?

Jag undrar varför jag fortsätter.
Jag kan inte dricka alkohol, min hjärna är starkt allergisk mot det. Även om jag uppför mig helt okej eller till och med bra under alkoholens inverkan så ligger jag med en fruktansvärd ångest dagen efter.

Jag vet att det är kemiskt, men det ändrar inte på det faktum att jag verkligen har en ångest som kan få vem som helst att bryta ihop. Och jag gör det, jag bryter ihop, varje gång jag upplever dagen efter.
Varför slutar jag inte bara dricka helt?

Jag var ut och käkade medeltida julbord på Sjätte Tunnan med kompisar, och vi hade det jättetrevligt. Verkligen. Jag njöt av sällskapet bestående av min kära sambo Peter, Svetlyo + kompisen Inna, Lilla My och lite senare anslöt en jobbarkompis och hennes roomie. Och igår var det enda jag kunde tänka på hur mycket de ogillar mig, hur jag uppförde mig, var det något jag kanske inte kom ihåg? ÅNGEST

Så, om någon har en bra teori om varför jag fortsätter dricka trots att detta händer varje gång, bring it on!


Arrrrrgghhhh!

jag är så AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRG!

Ja det är jag.. Nu ska jag kolla om jag får tvätta mina kläder och om jag inte får det så ska jag köpa nya. För min sambo glömde boka tvättid. Jösses, vad jag älskar hans minne!


Begravning.

Idag var jag på begravning, och det gör så fruktansvärt ont.

Jag stod inte personen ifråga så nära, men jag är vän med hennes dotter, och jag bodde granne med dom som liten. Min högsta önskan är att ingen jag känner någonsin ska behöva uppleva det min kompis gjorde idag. Och om någon gör det ändå, så hoppas jag verkligen det finns personer runt omkring som visar sitt stöd och en enorm omtanke.

Min kompis är en underbar och fin person, väldigt ärlig, härlig, sprallig, glad och genuin person, och jag vet att hennes mamma även hade de egenskaperna. Sådana här positiva människor värderar jag väldig högt i mitt liv.

Det var en fin cermoni med många tårar och det var outhärlidgt jobbigt att se deras sorg, men jag är glad att jag var där. Hur klyschigt det än må vara så är det en förlust, inte bara för de anhöriga, utan även för övriga omvärlden. Det behövs fler människor som hon, som vi andra kan se upp till och ta efter.

Vila i frid.


Hugha..

Imorgon är ingen bra dag. Det känns ganska tungt om motigt att imorgon är så snart.. Men jag tänkte göra mitt bästa för att inte bli ett självömkande mongo och faktiskt skicka ut dagens frågor. Go me I say!


1. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Jag ska.. men usch, det är så tråkigt och sorgligt så jag hoppar

2. Var är dina föräldrar födda?
Mamma är född i Ludvika och pappa bakom flötet.. Neh, vad lamt.. Pappa är född i Fagersta tror jag.

3. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Jag vet inte ens hur man installerar något, så det var väl något virus..


4. Vilken är din favoritrestaurang?
Svårt.. Jag har nog ingen specifik restaurang så, men bra sushiställen och mongolian barbeque is the shit.


5. När badade du i en pool senast?
Alltså, pool? räknas simbassäng? I så fall var det när jag bodde i GBG och försökte lära mig vara nyttig och hälsosam med Anna.

6. Har du varit med i någon skolpjäs?
Japp, flera stycken men bara upp till årskurs 2 i grundskolan så jag har ingen aning om vad de hette eller vad jag var för något. Men jag var en riktig liten teaterapa, eller.. jag ÄR en riktig liten teaterapa.

7. Hur många barn vill du ha?
Om jag nu ska ha barn så vill jag ha en av varje.

8. Vilken musikstil tycker du mest illa om?

Dålig musikstil.

9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
När det är val så kommer jag nog att sälja min röst, jag är för ointresserad för att våga rösta.

10. Vad har du för TV-kanaler?
Jävlar.. vad ointressant fråga. Inga kommentarer.

 

Så kära läsare, håll tummarna för att jag klarar av att hålla mig från stora gråtattacker imorgon och istället klarar av att vara det stöd jag vill vara.Dagens fråga.

Jag vill kunna köpa bra, roliga och användbara julklappar till mina nära och kära, och jag vet exakt vad dom som är kvar ska få. Men..

Jag har inte pengar så det räcker. Jag har inte dåligt med pengar, iom att jag jobbar varannan går det inte åt så mycket. Men de pengar jag behöver kommer inte förens efter julen..

Hur gör jag för att hora ihop pengar innan jul/tills jag får lönen?

Dagens Bajs.

Huvudvärk. Varför?

I övrigt kan jag tillägga att jag hatar djurplågeri och folk som kommer undan med det.

Jag ljög, det var inte alls allt för idag..

Jag fick en jättgullig kommentar på mitt förra inlägg. Det där tråkiga, allvarliga.


Postat av: Gäst
Hej, såg dig på gaddad! Var glad att din sambo står ut med dina ilskeutbrott, aggressioner, tankar so du vänder å vrider på, låt han lyssna på dem, det är vad jag hade önskat från min sambo iaf, hon ringer ambulansen! :(.... känns ungefär som att hon älskar mig ... så mycket! Ha det bra.. tänka är äldrig fel men vänd dom iny´te emot dig! Kram


Jag tycker om sådana människor, som lämnar vänliga, trevliga och värmande små kommentarer helt spontant så där. Det behövs fler sådana.. :)

Tack!


Ååååh hej!

Jag är ganska nyvaken, och jag tycker inte om att vakna så här sent, jag har ju missat halva dagen. Och nu lät jag som en pensionär...

Och idag blir det 10 frågor till minsann..


1. Hit vill jag gärna åka på semester:

Jag är inget fan av värme, så det blir ju inget soligt stekarland i alla fall, Irland vill jag till och kommer förhoppningsvis att åka dit snart också. Island vill jag också besöka, fast inte just nu kanske..

2. Färg på mina ögon:

Blå/grå melerade.

3. Min längd:

Det var jättelänge sedan jag kollade min längd, sist var det 1.59 men jag hoppas att jag kommit upp till ca 1.63 i alla fall.

4. Jag tror på:

Andar, "spöken" och annat liknande som folk rynkar på näsan åt.

5. Jag spelar:

Banjo. Eller inte, jag spelar inte alls..

6. Person jag beundrar:

Det här är så jävla löjligt, och jag hoppas personen ifråga ALDRIG får reda på det. Min yngsta äldsta bror, av någon anledning. Jag tror det har o göra med att han är skitdryg, som bara syskon kan vara, men han ställer alltid upp när jag behöver det.

7. Så här bor jag:

I en hyresrätt i Stockholm, flyttar snart till en nytapetserad sådan och får en nystart till nästa år. WOHO!

8. Antal döda krukväxter i hemmet:

2 döda, en levande..

9. Det här tänder mig:

Jag tror inte jag har något specifikt sådär, hur tråkig jag än må låta, det är nog olika från gång till gång, jag är en riktig humör människa så det som funkar ena gångan gör mig avtänd en annan.

10. Det här gör mig avtänd:

Fumlighet och osäkerhet.


Hmms, idag var det riktigt roligt så jag slänger in 10 till!


11. Favoritfärg:

Rosa, alla dagar i veckan.

12. Favoritcitat:

Åh, jag tror det är min kompis kommentar, när han inte fick ligga med en tjej "Men jag tycker mest om att kramas" Go you! du vet hur man tar en diss..

13. En hemlighet jag vet:

Jag vet många, och inte en enda tänker jag skriva här. 

14. Bästa present jag fått:

Jag har ingen aning. Jag har fått så många bra och fina saker. Men kiss och Bajsdroppen vet jag är med och kämpar på top 3.

15. Senast köpta skiva:

Jag har inte köpt på flera år.. Så det känns lätt omöjligt att säga vilken som var den senaste.
 
16. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:

Utan tvekan min rumpa, det är fan det enda snygga jag har, och jag älskar den.

17. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:

Mina fötter och mina feta händer.

18. Udda förmåga/egenskap:

Jag kan "darra" med ögonen,  säga "How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck would chuck wood?" utan att staka mig. Och jag kan gråta på beställning.

19. Om jag vore ett djur skulle jag vara:

Jag skulle säkert vara något äckligt, typ binnikemask, men jag skulle vilja vara en katt. Som hade världens snällaste ägare så klart.

20. Vad lyssnar du på just nu?

Ljudet från min hungriga mage.

 

Så, det var allt för idag..
RSS 2.0